ALL CAPS focust op de street art-scene in weekprogramma ‘INSIGHT’

Weekprogramma: INSIGHT!

Vanaf het moment dat de kunstenaars aan het werk gaan met hun interventies en muurschilderingen, is er van alles te beleven. Dagelijks kun je zelf op pad om de kunstenaars aan het werk te zien, solo of met een van onze tours. ALL CAPS focust voor het weekprogramma onder de titel INSIGHT voornamelijk op stakeholders en kunstenaars binnen het street art-vak. Maar iedereen is welkom! Dagelijks is er een ander thema. Meld je gratis aan voor het dagprogramma via deze link!

Dagelijks op het programma van dinsdag 6 september t/m vrijdag 9 september en voor iedereen te bezoeken:

JELMER NOORDEMAN: PROJECTIEKUNST

Naast dat hij in de mural line-up van 2022 zit, laat Jelmer Noordeman je ook zijn video-art zien in ons hoofdkwartier!
BIG BROBOT ON TOUR – BER-RDM: TOYS, COLLECTIBLES, BOOKS & GIFTS

Berlijnse shop komt met speciale collector’s items voor de verzamelaar!
ALL CAPS MERCHANDISE

Nieuwe naam, nieuwe merch. We gaan level up dit jaar…
DUTCH GRAFFITI LIBRARY
Tijdens ALL CAPS zal Dutch Graffiti Library een tentoonstelling opzetten: About Graffiti Culture. De tentoonstelling toont beelden en objecten uit de graffiti cultuur van de 80’s en 90’s. De tentoonstelling laat zien dat graffiti de basis is van de street art beweging van vandaag de dag.
CROSS COMIX X ALL CAPS
Cross Comix & ALL CAPS bundelen hun krachten. Als aanloop naar het Cross Comix festival op 23 en 24 september is er een artist in residence spot in het ALL CAPS hoofdkwartier. Als een voorproefje op Cross Comix, hét festival voor visual storytelling met als thema dit jaar ‘verhalen van de stad en daarbuiten’; tekenaars, illustratoren en comic artists reageren op hun omgeving en vertellen hun persoonlijk verhaal in beeld.
INDOOR MURAL: Arno A.
Als een van Nederlands eerste graffiti kunstenaars in de jaren 80 kan de kunstenaar Arno A. bestempeld worden als één van de grondleggers van Nederlandse graffiti. Nu, dik veertig jaar later, werkt Arno nog steeds met regelmaat in de publieke ruimte maar doet hij in zijn atelier studies naar vorm en kleur die de traditionele letters overstijgen.

📍ALL CAPS hoofdkwartier: Korte Stadionweg 103B. 6 september – 9 september 12:00 – 19:00
📍EXPECT THE UNEXPECTED: Gaskoepel (Mallegatpark) 7 september – 11 september 13:00 – 19:00
📍WORK IN PROGRESS FIETSTOURS: 6 september – 11 september. Ga naar deze link voor details en reserveringen

INSIGHT:


Dinsdag, 6 september, 12:00 – 19:00 ( GRATIS AANMELDEN VIA DEZE LINK!)
De impact van street art

Sluit je aan bij lezingen en panels over de impact van street art en de definitie ervan. Check all-caps.nl voor de actuele tijden en sprekers.
12:00 deuren open
13:00 – 13:15 Talk: Opening

13:15 – 14:30 Talk: Wat is street art?
13:15 – 16:15 Workshop: Maak je eigen print
15:00 – 16:00 Paneldiscussie:  De status van street art in Rotterdam
16:00 – 19:00 Netwerken

Woensdag 7 september, 12:00 – 19:00 (GRATIS AANMELDEN VIA DEZE LINK!)
Professionalisering

Wat zijn je volgende stappen, en hoe realiseer je die? Met diverse partijen en kunstenaars bespreken we hoe je een professionaliseringsslag kunt maken als kunstenaar. Hoe leg je je eigen werk bijvoorbeeld vast? Hoe maak je een goed portfolio? Hoe vertegenwoordig je jezelf het beste? Daarnaast behandelen we het onderwerp beeldrecht.
12:00 Deuren open
13:00-17:00 Fotoshoot: Ontvang je eigen professionele persfoto
13:00 – 14:00 Talk: Beeldrecht
14:30 – 16:30 Workshop: Plannen & organiseren
16:30 – 19:00  Netwerken

Donderdag 8 september, 12:00 – 19:00 (GRATIS AANMELDEN VIA DEZE LINK!)
Materialen

Er worden door allerlei fabrikanten nieuwe materialen op de markt gebracht die prediken de duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan. Wat zijn de trends, van welke producten en diensten is bewezen dat het werkt en hoe gaan we anno 2022 om met hergebruik?
12:00 Deuren open
13:00 – 13:30 Workshop: Werken met klimaatneutrale verf
13:30 – 15:30 Workshop: Straat collage
15:15 – 17:15 Workshop: Schrijf je eigen bio
17:15 – 19:00  Netwerken

Vrijdag 9 september, 12:00 – 19:00 (GRATIS AANMELDEN VIA DEZE LINK!)
International Day

We zoeken de clash op tussen de straat en de galeries en musea. Ligt de toekomst van street art nog wel op straat nu zoveel partijen het implementeren in hun tentoonstellingen? Er is een panel waarin diverse musea en galeries uit de doeken doen waarom zij street art in huis halen. Ten slotte zal een selectie kunstenaars aansluiten voor een panel over de technieken van de toekomst.
12:00 deuren open
13:00 – 14:15 Paneldiscussie: Street art in musea
14:30 – 15:30 Paneldiscussie: De toekomst van street art festivals
15:45 – 16:45 Paneldiscussie: Werken met nieuwe technieken
16:45 – 17:30 Meet the artist
17:30 – 19:00 Netwerken

ALL CAPS 2022: de vuurdoop komt eraan!

Van 4 tot en met 11 september 2022 is het zover! Dan is de vuurdoop van ALL CAPS! Helemaal nieuw zijn we natuurlijk niet; we hebben als POW! WOW! Rotterdam al diverse wijken omgetoverd met mooie muurschilderingen. Dit jaar strijken we opnieuw neer in Feijenoord.

In die wijk, daar waar het POW! WOW!-hoofdstuk werd afgesloten, beginnen we dit jaar aan een compleet nieuw boek. Met een nieuwe kaft, maar met dezelfde boodschap van binnen; mooie en gratis kunst realiseren voor de buurt, de stad en alle street art-liefhebbers in Nederland en ver daarbuiten!

Dat kunnen we uiteraard niet alleen. Er komt een divers gezelschap aan street art-kunstenaars naar Feijenoord om muren te verfraaien en te exposeren. We zullen weer street art-tours aanbieden en het weekprogramma zal dit jaar gericht zijn op de industrie zelf en iedereen die erover wil leren. De afsluitende zondag, 11 september, zal een complete ervaring worden in de wijk en het centrale punt van ons festival; het Mallegatpark.

We snappen het; we zijn rijkelijk laat met het aankondigen van het programma en de line-up, maar we willen niet met half werk voor de dag komen. We zijn bezig met een paar speciale kunstenaars die speciaal voor deze eerste editie van ALL CAPS de stad nóg mooier komen maken dan dat ‘ie al is… 😉

Anyway, alle info komt a.s.a.p. jullie kant op. We houden jullie op de hoogte via Instagram:
Check die via deze link!

Kunstzinnige groet vanuit Rotterdam,

Team ALL CAPS!

POW! WOW! Rotterdam transformeert in ALL CAPS

ROTTERDAM- Street art-festival POW! WOW! Rotterdam gaat vanaf nu door het leven als ALL CAPS. Gestoken in een nieuwe vormgeving staat de street art-organisatie nu geheel op eigen, Rotterdamse benen. De nieuwe naam past beter bij de grote ambities die de organisatie heeft. De tagline luidt dan ook niet voor niets: ‘Capital Art’. Van 4 t/m 11 september 2022 tovert festival ALL CAPS wederom Feijenoord in Rotterdam-Zuid om tot het walhalla voor kunst- en street art-liefhebbers.

De organisatie achter POW! WOW! Rotterdam maakte eind vorig jaar bekend zich los te maken van de internationale POW! WOW!-familie. Daardoor gaat zij niet verder onder hun nieuwe naam ‘Worldwide Walls’. De nieuwe naam ALL CAPS omvat vele betekenissen. Het is een knipoog naar de ‘caps’, de spuitmondjes op de spuitbussen uit de graffitiwereld, maar ook naar de typografie. Het staat voor ‘enkel kapitalen’, wat betekent dat er alleen hoofdletters worden gebruikt. Veel graffitischrijvers kiezen ervoor om op die manier te werk te gaan. Daarnaast is de naam ALL CAPS een ode aan het overleden hiphop-icoon MF DOOM, die met deze kreet eveneens de voorkeur gaf om zijn naam te allen tijde in kapitalen te stileren. Hij vernoemde er zelfs een song naar.

ALL CAPS is het belangrijkste street art-festival van Nederland en haalt van 4 t/m 11 september 2022 opnieuw nationale en internationale kunstenaars naar de wijk Feijenoord te Rotterdam-Zuid. Het fundament wordt gevormd door muurschilderingen. Vorig jaar werd hier, met succes, een andere kunstdiscipline aan toegevoegd. De gaskoepels aan de Maas transformeerden tot een galerie waar een sculpturen-expositie huisde. Het streven is om tijdens de komende editie nog meer kunstvormen samen te laten komen op het festival.

Een van de belangrijkste doelen van ALL CAPS is het laagdrempelig maken van hoogwaardige kunst. ALL CAPS is een openluchtmuseum zonder toegangsprijs of sluitingstijd. De focus ligt op de wijk en het achterlaten van een positieve impact op de leefomgeving. Bovendien vormt het festival een ontmoetingsplek voor de creatieve sector en is het een platform voor inspiratie en innovatie op het gebied van street art. Jong talent krijgt daarbij extra aandacht.

In stijl gaat de lancering van de nieuwe naam ALL CAPS niet geruisloos. Vanaf vandaag hangt de stad vol met posters die bij menigeen nieuwsgierigheid zullen opwekken. Graffitischrijvers staan erom bekend vaak hun eigen stickers op zak te hebben. Waar ruimte is, wordt geplakt. Laten de nieuwe posters nu veel witruimte hebben! Ook de reclamezuil aan de Blaak (voor de Willem de Kooning academie) heeft voldoende plek om bestickerd te worden. Zo biedt ALL CAPS meteen vanaf de naamswijziging ruimte om samen met kunstenaars de stad te verfraaien; precies waar ze al jaren mee bezig zijn.

De line-up voor de eerste lustrumeditie van het Rotterdamse street art-festival wordt later dit jaar bekendgemaakt.

ALL CAPS kan vanaf nu onder de nieuwe naam online worden gevonden:

Website: www.all-caps.nl
Facebook: www.facebook.com/allcapsrotterdam
Instagram: www.instagram.com/allcaps_rotterdam

Een hele belangrijke mededeling vanuit ons team

Beste street art-fans en kunstenaars, 

vier jaar nadat de Rotterdamse editie van het wereldwijde street art-festival toetrad tot de POW! WOW! Worldwide-familie, hebben we noodgedwongen het besluit moeten nemen dat de wegen gaan scheiden. POW! WOW! Rotterdam gaat niet zoals de meeste festivals mee in de algehele naamsverandering (Worldwide Walls). In plaats daarvan hebben we besloten om zelfstandig verder te gaan. Er volgt dan ook snel een nieuwe naam met een nieuwe, bijbehorende branding om het nieuwe hoofdstuk definitief in te luiden.

Dit besluit komt nadat de vroegere overkoepelende organisatie heeft besloten om een editie van het festival te organiseren in Qatar. Daar wordt de vrijheid van meningsuiting ernstig beknot, worden arbeidsmigranten uitgebuit onder levensbedreigende omstandigheden en vinden op grote schaal stelselmatig mensenrechtenschendingen plaats. Wij vertrouwen nog altijd in de goede intenties van onze vrienden in de Worldwide Walls organisatie, maar kunnen ons niet vinden in het besluit er een collega-festival te laten plaatsvinden.

We zijn vier jaar terug hartelijk onthaald en opgenomen in de fijne familie die POW! WOW! Worldwide heette. De naam verwees zowel naar de expressieve geluidseffecten in stripboeken, als naar de traditionele bijeenkomsten waarin de oorspronkelijke bewoners van Amerika hun cultuur met elkaar uitwisselden. Wij realiseerden ons op dat moment niet dat het voor delen van de gemeenschappen van deze oorspronkelijke bewoners kwetsend was om hun term door ons gebruikt te zien worden. Onze excuses daarvoor. Het is één van de vele dingen die we in de afgelopen vier jaar hebben geleerd.

We zijn in Rotterdam niets dan dankbaar voor alles dat we in onze samenwerking met Worldwide Walls hebben mogen leren. Vier jaar geleden kwamen we binnen als het kleine, nieuwe neefje. Zie ons nu als de puber die op eigen kracht de wereld wil gaan verkennen. De liefde is niet bekoeld, maar we zijn volwassen geworden en willen op eigen benen staan. Onze dank gaat dan ook uit naar Worldwide Walls voor het vertrouwen en de mogelijkheden van afgelopen jaren. We wensen alle collega-festivals alle succes in de toekomst!

Binnenkort komen we terug. Met een nieuwe naam en een nieuw logo, én met de al bestaande kracht van ons als organisatie: Rotterdam stapje voor stapje mooier maken en kunstenaars, van groot tot klein, een mooi podium bieden. Zet alvast in je agenda: in september 2022 keert je favoriete street art-festival gewoon weer terug in haar thuishaven Rotterdam! Wij zijn klaar voor een nieuwe stap. En jij?

We spreken snel!

Met liefde, 

Team f.k.a. POW! WOW! Rotterdam.