Meet the team

Deze mensen maken POW! WOW! Rotterdam mede mogelijk

Dave Vanderheijden

General Director

Dave Vanderheijden is geboren in Heerlen waar hij tijdens zijn jeugd al viel voor hiphop. Omdat er in zijn ogen veel te weinig verslag werd gedaan van wat toen nog een subcultuur was, richtte hij in 1999 de website hiphopinjesmoel.com op. Daaruit kwam al snel Stichting HIJS voort, dat vanuit het hoofdkwartier in Rotterdam de Nederlandse straatcultuur stimuleert. Naast die site bestiert de stichting inmiddels platforms als street art-productiehuis Rewriters010 en het internationaal gerenommeerde festival POW! WOW! Rotterdam. In zijn vrije tijd eet Dave vlaai en rent hij marathons, maar niet tegelijk.

Email: dave@all-caps.nl

Daniel Claessens

Creative Director

Daniel Claessens groeide op in Bergen op Zoom, waarna hij naar Rotterdam verhuisde voor zijn studie Bouwkunde. Hij kwam terecht in een gemixte groep mensen waarbij de nationaliteit niet meer uitmaakte; iedereen was gewoon Rotterdammer. Precies dat maakte dat hij zich thuis voelde in de havenstad die hij sindsdien nooit meer verlaten heeft. Daniel is bovendien een veteraan met de spuitbus, en zijn ervaring en kennis van de graffiti-wereld maakte hem de aangewezen persoon de artistieke leiding van street art platform en productiehuis Rewriters010 op zich te nemen. Die lijn trekt hij sinds 2018 ook door naar POW! WOW! Rotterdam. Met sublieme can control, natuurlijk.

Email: daniel@all-caps.nl

Nanne Boere

Curator 55×5

Nanne is sinds 2012 actief in de graffiti- en street art-scene. Hij groeide op in Woerden, maar toen hij zes jaar geleden in Den haag kwam wonen kreeg hij de kans om tijdens zijn studie stage te lopen bij Stichting Aight. Daar leerde hij welke dope dingen je allemaal kunt doen met street art en graffiti. Inmiddels is hij afgestudeerd en opgeklommen tot event coördinator bij The Hague Street Art, onderdeel van dezelfde stichting. Ook bij POW! WOW! Rotterdam komen zijn coördinatie-skills van pas; hij cureert en heeft de touwtjes in handen bij de 55 TIMES 5-expositie.

Email: nanne@all-caps.nl

Jaap van der Doelen

Hoofd marketing en vormgeving | vertrouwenspersoon

Als er ‘POW! WOW! Rotterdam’ op staat, heeft Jaap van der Doelen ’t in zijn handen gehad. De freelance (muziek)journalist schrijft vanwege zijn achtergrond in grafische vormgeving al jaren de teksten voor de Rewriters app, en raakte zo vanaf het prilste begin betrokken bij de organisatie van POW! WOW! Rotterdam. Daar zwaait hij met zijn pen, geeft rondleidingen langs de schilderingen, en buigt zich over de huisstijl van het festival. Als hij daarna tijd over heeft, schrijft hij voor diverse (inter)nationale media en Nederlandse dagbladen over beats, rhymes en life.

Email: jaap@all-caps.nl

Katherina Doxiadis

Hoofd Productie

Vergunningen aanvragen, veiligheidsplannen opstellen, om de tafel zitten met iedereen van de brandweer tot de politie tot de gemeente, en ondertussen ook nog weten welke materialen wanneer geproduceerd moeten worden, hoeveel stekkerdozen er precies achter de schermenen nodig zijn en wie er allergisch is voor noten, of juist alleen maar noten eten mag. Het is allemaal nog maar een fractie van waar Kath mee bezig als hoofd productie. Wij weten ook niet hoe ze het allemaal doet, maar dát ze het doet, daar zijn we verrekte blij mee.

Email: kath@all-caps.nl

Saskia van Leeuwen

Vrijwilligerscoördinator en Assistent Productie

Saskia draagt in Team POW! WOW! Rotterdam zorg voor de foodtrucks, de opbouw van het festival en het vrijwilligersteam. En als er tussen al die werkzaamheden eens een aantal vrije dagen opduiken in haar agenda, probeert ze die het liefst te vullen met een tripje naar het buitenland. Daar gaat ze het liefst op zoek naar de bergen of de zee. Vanaf 2021 gaat deze Leidse reizen en werk combineren, want vanaf dan kun je haar tegenkomen in haar eigen reizende hostel, namelijk ‘La Karavana’, een Engelse dubbeldekker-bus!

Email: saskia@all-caps.nl

Bowie van Loon

Hoofd Social Media en Copywriting

Als hij niet onderweg is om als freelance muziekjournalist mooie verhalen aan te horen, is hij ze aan het opschrijven. En als hij dat niet aan het doen is, luistert hij de meest recente hiphopreleases. Deze geboren en getogen Tilburger is al sinds het ontstaan van POW! WOW! Rotterdam betrokken bij de organisatie en draait nergens zijn hand voor om; of het nou gaat om programma-onderdelen bedenken, persberichten schrijven, de social media verzorgen of een wandeltour langs de muurschilderingen lopen.

Email: bowie@all-caps.nl

Annefleur Verbaas

PR Manager

Annefleur Verbaas is mede-eigenaar van interieurbedrijf de Verbaasde Ree waarmee ze verantwoordelijk was voor de inrichting van de Fenix Food Factory. Daarnaast is ze als PR-kingpin werkzaam voor vele projecten in de creatieve en kunstsector, waaronder POW! WOW! Rotterdam!

Email: pr@all-caps.nl

Martje Rullens

Manager Educatie en Kinderprogramma | Vertrouwenspersoon

Martje ademt kunst: ze maakt illustraties, maar omdat ze van variatie houdt experimenteert ze graag met nieuwe technieken en ideeën. Daarbij gaat ze een uitdaging niet uit de weg, want zelf stelt ze dat ze zich nogal snel verveelt. Gelukkig haalt ze genoeg inspiratie uit gebeurtenissen die ze meemaakt, dingen die om haar heen gebeuren en haar emoties. Naast de zoekende artiest die ze is, geeft ze ook lessen en workshops. De combinatie van zelf creatief bezig zijn en voornamelijk kinderen iets bijleren is voor haar de meest ideale.

Email: martje@all-caps.nl

Roelof Schierbeek

Assistant Creative Director en Curator 20 Vans 30 Cans

Roelof is co-curator van POW!WOW! Rotterdam en hoofd curator van 20 VANS 30 CANS. Zelf drukt hij bovendien ook regelmatig de cap van een spuitbus in, en is hij beter bekend als Beyond, tevens de helft van het duo Karski & Beyond. Deze globetrotter is actief in de street art wereld sinds 1997 en een organisator van street art events sinds 2000. Verf kent inmiddels geen geheimen meer voor deze creatieveling die bovendien werkt voor Montana Cans en Mural Kings.

Email: roelof@all-caps.nl

Immanuel Spoor

Programmeur Muziek

Als de spin in het web dat de Rotterdamse culturele sector heet, is Immanuel altijd bezig. Of het nou is met het managen van artiesten, boekingen verzorgen, platen uitbrengen of het organiseren van festivals; hij kijkt altijd uit naar ’the next best’. Op ‘zijn’ paradepaardjes Eendracht Festival en A Festival Downtown krijgt lokaal talent altijd een podium. Als je een evenement of act tegenkomt met de stempel ‘On Track Agency’ of ‘De Nieuwe Lichting’ erop is er 99,9% kans dat Immanuel erachter zit.

Email: info@stichtingdenieuwelichting.nl

Demelza Wener

Hoofd Fondsenwerving

Fondsen, publieksonderzoek, het betrekken van onze relaties en stakeholders; we laten het met alle liefde aan Demelza over. Zonder geld tenslotte geen festival. Naast die werkzaamheden voor POW! WOW! Rotterdam en moederorganisatie Stichting Hiphop In Je Smoel werkt ze ook nog als medewerker strategie, beleid en bestuur bij Theater Rotterdam. In haar vrije tijd doet ze aan sport, reist ze en geniet ze van Rotterdam. Dat ze met haar werk een bijdrage kan leveren aan het nog mooier maken van de stad doet haar goed.

Email: demelza@all-caps.nl