POW! WOW! Daily aflevering 4, met MOTS & Nul Teen Art


Elke dag biedt Rauwkost Collective je deze week een kijkje achter de schermen bij POW! WOW! Rotterdam. In ons dagelijkse journaal ‘POW! WOW! Daily’ wordt de sfeer gevangen in Feijenoord, terwijl de kunstenaars er bezig zijn met hun muurschilderingen.

In de aflevering van vandaag nemen we een kijkje bij de best verscholen mural van 2021; die van de pupillen van Nul Teen Art. Essie en Kiara zijn door middel van een wedstrijd verkozen om de Oranjeboomsteeg te verfraaien met een kunstwerk en zijn daar al de hele week druk mee. Eddie Contento van Rauwkost Collective gaat bij hen langs om hen te vragen naar de unieke ervaring.

Maar niet voordat hij bij de muur van het Pools-Portugese duo MOTS is gaan kijken. Pal naast De Hef, werken zij momenteel aan een kunstwerk waarvoor ze zich lieten inspireren door het verhaal van brugwachter Arie de Weerd, die de afgelopen dertig jaar voor De Hef heeft gezorgd. Zijn portret herrijst op de muur, pal naast zijn voormalige werkplek. Inmiddels is de Weerd overleden, maar MOTS wilde heel graag een connectie tussen de muurschildering en de locatie ervan en weet die eindjes op een prachtige manier aan elkaar te knopen.

Http://www.instagram.com/powwowrotterdam