POW! WOW! Rotterdam is van start: Parijse street artist Ardif plakt zijn kunst door de hele stad!

POW! WOW! Rotterdam houdt dit jaar van 5 t/m 12 september halt in Feijenoord. Op 5 september beginnen vele kunstenaars te werken aan hun murals; grote muurschilderingen die de wijk gaan verfraaien. Maar er is nog veel meer te doen en te zien. Zo haalde de organisatie vlak voor de start de Franse kunstenaar Ardif naar Rotterdam. En die liet op zijn beurt veel van zijn prachtig ontworpen paste-ups achter in de wijk. Daarin komt zijn liefde voor biologie en techniek perfect naar voren.

Ardif in actie

Street artists hebben vaak het vermogen om fantastische dingen te bedenken; oogstrelend, tot nadenken zettend of ingewikkeld. Ardif voldoet met zijn paste-up kunst aan al deze eigenschappen. Met zijn hybride creaties zoekt hij naar de mechanica achter levende wezens. De ene kant is vaak volledig natuurlijk, de tweede helft van zijn tekeningnen lijkt als het ware te transformeren en zit vol mechanische en architecturale elementen. Het contrast in die binaire tegenstelling creëert een boeiende spanning voor de toeschouwer. Uitvergrote varianten van de ontwerpen brengt hij naar de straat; in zijn thuisstad Parijs zijn ze niet te missen en nu is Rotterdam aan de beurt.

De architectuur die terugkomt in zijn schilderingen, komt niet uit de lucht vallen. Ardif studeerde namelijk architectuur. Die fascinatie, in combinatie met dat voor vormen, teksten, diversiteit en uitdrukkingen van de natuur zorgden voor zijn serie ‘Mechanimals’. Vanaf 2 september kan iedereen op zoek naar zijn paste-ups in Feijenoord en de rest van de stad. De bedoeling om er dan ook vooral je eigen boodschap in te vinden.