POW! WOW! Rotterdam strijkt neer in Feijenoord

Dit jaar strijkt de Rotterdamse editie van ’s werelds bekendste street art festival neer in de wijk Feijenoord. Van 5 t/m 12 september beschilderen tijdens POW! WOW! Rotterdam diverse nationale én internationale artiesten muren, gebouwen en objecten in deze multiculturele volksbuurt. Een buurt met een overvloed aan street art mogelijkheden. Naast de locatie van dit gratis toegankelijke festival maakt de organisatie ook de eerste drie kunstenaars bekend.“Het ziet ernaar uit dat we een hele mooie vierde editie van POW! WOW! Rotterdam kunnen neerzetten in Feijenoord. Ondanks we trots zijn op voorgaande editie die we georganiseerd hebben met de corona-maatregelen zijn we heel blij dat we nu weer als vanouds een groot aanbod aan murals en een vol weekprogramma aan activiteiten kunnen bieden”, vertelt festivaldirecteur Dave Vanderheijden.

Na twee jaar de Afrikaanderwijk kleur te hebben gegeven, worden de muurschilderingen dit jaar gemaakt in Feijenoord. “We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in de buurt. Doordat we voor een aantal van de locaties toestemming nodig hadden van de omwonenden, hebben we veel mensen van tevoren persoonlijk gesproken. Het overgrote deel was heel erg enthousiast over de aankomende muurschilderingen. Het wordt echt gezien als een gewin van cultuur in de wijk.”KUNSTENAARS VANUIT HEEL EUROPA KOMEN NAAR ROTTERDAM
Meer dan 10 artiesten zullen gedurende een week in Feijenoord unieke kunstwerken maken. Bezoekers kunnen nieuwe werken van onder meer INSA (UK), HALFSTUDIO (PT) en de Rotterdamse Ox-Alien (NL) zien. Op het Afrikaanderplein worden tijdens het afsluitende festival op 12 september ook weer bijzondere voertuigen beschilderd door verschillende kunstenaars. Dit gebeurt onder de noemer VANS & CANS.

OX-ALIEN EXPOSEERT IN DE MARKTHAL!
Als aftrap van POW! WOW! Rotterdam 2021 exposeert de Rotterdamse graffiti-artiest Ox-Alien in de Markthal, van 15 juli t/m eind september. Sinds 2004 is het kenmerkende roze monstertje niet meer weg te denken uit de Rotterdamse straten. En straks is het karaktertje dus ook tijdelijk te zien in de wisselende expositieruimte in de overdekte markt op de Blaak. De expo is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Markthal.

VAN HAWAÏ NAAR ROTTERDAM: POW! WOW! WORLDWIDE
De oorsprong van street art-festival POW! WOW! ligt aan de randen van Hawaï, waar de grauwe buitenwijken door kunstenaars getransformeerd werden tot een geliefde open air gallery. De street art veranderde niet alleen de muren, maar ook de moraal van de bewoners.

Na een aantal succesvolle edities op het eiland, breidde POW! WOW! zich uit naar locaties als Los Angeles, Taiwan, Hong Kong, Japan en Guam. Inmiddels zijn hier ook Europese steden aan toegevoegd.Rotterdam had de eer om de eerste Europese editie te organiseren in 2018. Ook hier zetten de muurschilderingen, zowel in het Vierhavengebied als in de Afrikaanderwijk, de toon voor de wijk waar saaie gebouwen veranderen in kleurrijke kunst. Het verassende element dat street art kent en de vrije associaties die het oproept, zorgt steeds voor nieuwe vormen van interactie met het publiek. Daarnaast verandert het vaak de perceptie van de publieke buitenruimte.

POW! WOW! Rotterdam is opnieuw onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend. De organisatie is trots om wederom aan te kunnen sluiten bij deze manifestatie die zo belangrijk is voor de inclusieve ontwikkeling en zichtbaarheid van de straatcultuur in de stad.

POW! WOW! Rotterdam 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Riwal, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Rotterdam Street Culture Weekend, De Nieuwe Lichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Pictoright, Elise Mathilde Fonds, Montana Cans, Banlieue, Monster Energy, Ibis hotels, Rewriters010 en Stichting Hiphop In Je Smoel.