POW! WOW! Rotterdam zorgt ook in 2020 voor veel street art in de Afrikaanderwijk

POW! WOW! Rotterdam keert van 6 tot en met 13 september 2020 terug naar de Afrikaanderwijk om weer vele muren te voorzien van kleurrijke muurschilderingen. Ondanks de coronacrisis wil de organisatie street art-fans wel geven waarvoor ze normaalgesproken naar POW! WOW! Rotterdam komen: prachtige kunst in de buitenruimte. De line-up van 2020 bestaat uit louter kunstenaars die woonachtig zijn in Nederland.

“Het is een gekke en onzekere tijd. Toen we vorig jaar tienduizend bezoekers mochten verwelkomen, konden we niet bedenken dat de volgende editie er door een pandemie compleet anders uit zou gaan zien”, vertelt festivaldirecteur Dave Vanderheijden. De organisatie blijft optimistisch: “We willen de liefhebbers van street art dit jaar niet zonder mooie nieuwe murals laten zitten. We hebben gekeken naar wat er mogelijk is binnen de geldende richtlijnen van het RIVM en gaan zodoende street artists aan het werk zetten om, net als vorig jaar, veel muren te verfraaien in de Afrikaanderwijk.”

Meedoen? Aanmelden kan vanaf nu!

Naast de street art die op de gevels in de wijk zal verschijnen, zal ook het populaire onderdeel 20 VANS 30 CANS terugkeren. Hierbij kun je, als je een bus of kleine vrachtwagen hebt, deze om laten toveren tot een rijdend kunstwerk. Inschrijvingen voor 20 VANS 30 CANS zijn nu geopend. Wees snel, want net als voorgaande jaren zijn de plekken en het aantal kunstenaars beperkt. Zowel voertuig-eigenaren als kunstenaars die mee willen doen kunnen zich vanaf 18 juni tot en met 28 juni aanmelden via dit formulier.

Ook voor de 55×5 pop-up exposities, die in twee tijdelijk leegstaande huizen worden gehouden, zoekt de organisatie nog kunstenaars. In dit nieuwe onderdeel gaan vijf artiesten gedurende vijf dagen aan de slag, ieder uitgerust met 55 spuitbussen verf. Denk jij dat jij daarmee een unieke expo kunt realiseren en tijdens POW! WOW! Rotterdam kunt openen? Schrijf je dan in via dit formulier. Ook deze deadline staat op 28 juni.

POW! WOW! Rotterdam is opnieuw onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend, dat in september 2020 plaats zal vinden. De organisatie is trots wederom aan te kunnen sluiten bij deze manifestatie, die belangrijk is voor de brede ontwikkeling en zichtbaarheid van de straatcultuur in de stad. De muurkunstenaars zullen werken tussen 6 en 13 september. Meer informatie over het programma en de line-up van de 2020-editie volgt binnenkort via onze website en social media-kanalen.