‘Waar kan ik de plattegrond vinden?’ en meer veelgestelde vragen

Onze DM’s lopen elke dag vol met de meest uiteenlopende vragen. De meest gestelde vragen hebben we voor je verzameld in dit artikel. Lees het, want dan heb je ook een idee van hoe de 2021-editie van POW! WOW! Rotterdam eruit gaat zien!

Gaat het evenement dit jaar door?
Ja! Weliswaar niet zoals je van ons gewend bent, maar het belangrijkste onderdeel blijft overeind: de street art. Opnieuw voegen we vele murals toe aan het bloeiende Rotterdam-Zuid, maar nu vind je alle nieuwe street art in de wijk Feijenoord

Waar vindt POW! WOW! Rotterdam dit jaar precies plaats?
De internationale kunstenaars gaan van 5 t/m 11 september aan de slag in de wijk Feijenoord. Dit beslaat een groot gebied, dat loopt van het Hefpark aan de noordkant, tot aan het Mallegatpark in het zuiden. De afsluitende dag op 12 september vieren we op het Afrikaanderplein in de Afrikaanderwijk, van 12:00 tot 20:00. Twee wijken vol kunst, dus!

Is er een minimum-leeftijd?
Nee! POW! WOW! Rotterdam is voor jong en oud, groot en klein: voor iedereen dus!

Is de entree van POW! WOW! Rotterdam nog steeds gratis?
Jazeker! Alle onderdelen zijn gratis bij te wonen.

Is er merchandise verkrijgbaar?
Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een POW! WOW! Rotterdam capsule, dit keer in samenwerking met Mr. Serious! De merchandise-lijn is streng gelimiteerd en verkrijgbaar tussen 5 en 11 september bij de vrachtwagen in het Hefpark. Op de finaledag 12 september staat de vrachtwagen op het Afrikaanderplein! Binnenkort geven we je een sneak peek! šŸ˜‰

Is er opnieuw een editie van 20 VANS 30 CANS?
Ja, maar om geen restricties op te leggen aan de kunstenaars en aan de voertuig-eigenaren is het vanaf heden gedoopt tot VANS & CANS. Dit prachtige live painting-onderdeel vindt op 12 september plaats op het Afrikaanderplein! Het betreft dit jaar een doorstroom-evenement. Hier lees je alle informatie Ć©n de line-up. Openingstijden: 12:00 tot 20:00.

Zijn er begeleide tours bij te wonen?
Zeker, maar door de huidige Covid-19 maatregelen zijn we genoodzaakt om een maximum van tien deelnemers per tour aan te houden. De tours zijn dit jaar per fiets (breng je eigen fiets mee, we hebben er geen beschikbaar!) en op een pay what you want-basis (Betalen kan alleen ter plekke, per PIN!). Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je betaalt. Elke deelnemer dient zich apart aan te melden via deze link. Reserveren is geheel gratis.

De tours vinden dagelijks plaats van 5 t/m 11 september, tussen 18:30 en 20:00. Op 12 september vertrekken er tours vanaf het Afrikaanderplein, naast de vrachtwagen die dient als info- en merch-point. Ook daarvoor zijn de reserveringen nu geopend!

Waar kan ik de line-up van dit jaar vinden?
Hier. En psst… die wordt nog aangevuld met nieuwe namen!

Maar kan ik ook zelf een kaart krijgen of printen?
Uiteraard! Mocht je geen zin hebben in een tour met gids Ć³f tegen een vol reserveringssysteem aanlopen, dan kun je altijd zelf erop uit. De kaart van de murals kun je hier vinden, of je pikt een POW! WOW! Paspoort-boekje op bij de vrachtwagen in het Hefpark, bij de Tuig Oma-expo op CS Ć³f bij een van de officiĆ«le partner-locaties in de wijk Feijenoord. Een lijst daarvan komt snel online! Ɠf je download de Rewriters010 app, zodat je genavigeerd wordt door de wijk!

Is er ook weer een interventie-kunstenaar die kleine kunstwerkjes neerzet en/of hangt, net als voorgaande jaren?
Yes! Dit jaar is dat Pappas PƤrlor uit Zweden. Hij maakt te gekke werkjes waarvoor je goed de wijk moet doorzoeken! Voorbeelden zie je hier.

Heb ik een Coronacheck nodig?
Voor geen enkel onderdeel is een Coronacheck nodig. Wij roepen bezoekers met klachten op om niet naar ons programma te komen, maar je hoeft geen QR code te tonen. De afsluitende dag op 12 september vindt plaats op het Afrikaanderplein en vormt een doorstroomlocatie. Je bent van harte welkom om bij alle kunstwerken te komen kijken maar het is niet mogelijk om plaats te nemen. De situatie zal vergelijkbaar zijn met de markt die hier tweewekelijks plaatsvindt.

Wat is er dit jaar nieuw?
Voor het eerst opent POW! WOW! Rotterdam een eigen Sculpture House! In een van de gaskoepels in het Mallegatpark kun je een speciale, door Onno Poiesz gecureerde expositie bewonderen. Het Sculpture House is van 5 t/m 12 september dagelijks geopend tussen 13:00 en 18:00

Daarnaast zijn er door de hele stad (Rotterdam CS, Bijenkorf, Markthal) verschillende POW! WOW! pop-up specials te vinden!

Is er dit jaar een muziekpodium op de afsluitende dag?
Nee, door Covid-19 restricties kunnen we helaas geen muziekpodium neerzetten in het Afrikaanderpark. .

Wat is er wƩl te doen op 12 september?
Nou, een hele hoop! Je kunt mee op fietstour langs de muurschilderingen, de VANS & CANS live painting, er is een expo van oude VANS & CANS-voertuigen van voorgaande edities en het Sculpture House is geopend in het Mallegatpark. En dan zijn er ook nog de muurschilderingen van 2019 en 2020 die gewoon nog te bewonderen zijn in de Afrikaanderwijk. Niet Ć©Ć©n, maar twee wijken vol met kunst dus!

Daarnaast beslaat POW! WOW! dit jaar niet alleen de Afrikaanderwijk en Feijenoord. In diverse delen van de stad kun je de zogeheten pop-up specials vinden. Ox-Alien’s selfie-spot in de Markthal, TuigOma’s place in Rotterdam CS en de speciale Bijenkorf-etalage van Onno Poiesz bijvoorbeeld! Je kunt dus de hele stad door op zoek naar POW! WOW! art!

Dus jullie hebben het liefste dat bezoekers rondtrekken op zoek naar kunst?
Ja, daarmee gaan we terug naar de essentie: het speuren naar street art! Het Afrikaanderplein zal op 12 september slechts dienen als doorstroomlocatie, in tegenstelling tot andere jaren. Het is onderdeel van een groter gebied vol met straatkunst. Er zal dan ook geen alcohol verkocht worden en we zullen geen uitgebreide horeca-mogelijkheden bieden.

Maar waar kan ik de innerlijke mens dan verwennen?
We hebben een tiplijst met officiĆ«le partners uit de wijk. Van versgebrande koffie tot lekkere broodjes; zij zullen voor je zorgen! We zetten ‘m snel online!

Raden jullie aan om een fiets mee te nemen?
Ja, want dat is met een groot gebied als dat we dit jaar beslaan het makkelijkst! Fiets lekker met het gezin mee langs de murals of ga zelf op zoek. We zijn Nederlanders, dus fietsen zit ons in het bloed, toch? Let op: zorg ervoor dat je een fiets meeneemt of huurt in Rotterdam. We hebben geen fietsen beschikbaar!

Hebben jullie Instagram en mag ik jullie taggen in mijn foto’s?
Uiteraard! Je kunt ons vinden via @powwowrotterdam. Tag ons zovaak mogelijk en gebruik de officiƫle hashtag #powwowrotterdam. We gaan zoveel mogelijk reposten!