Wat is er allemaal te doen tijdens POW! WOW! Rotterdam 2020?

POW! WOW! Rotterdam 2020 is inmiddels in volle gang, maar door de wereldwijde pandemie ziet deze editie er wel wat anders uit dan je wellicht van ons gewend bent. Op 13 september, de afsluitende zondag van het festival, vind er dit jaar bijvoorbeeld geen dans- of muziekevenement in het park plaats. Omdat street art nog altijd de kern is van POW! WOW!, blijft er gelukkig nog een heleboel over waar je wél van kan genieten!

Heb jij je gratis paspoort voor een trip naar POW! WOW! Rotterdam al opgepikt?

De volgende dingen kun je van 6 t/m 13 september elke dag meemaken in de Afrikaanderwijk:

  • LIVE PAINTING: Op diverse locaties in de Afrikaanderwijk wordt live geschilderd door een aantal van de beste en interessantste mural artists die ons land te bieden heeft. Om het reizen te beperken hebben we gekozen voor een lineup van artiesten die allemaal in Nederland wonen, en zo valt ineens op wat een boel talent er toch rondloopt in dit koude kikkerlandje!
  • POW! WOW! PASPOORT: Het POW! WOW! paspoort is een gratis(!) boekje dat je vanaf nu op kan halen bij diverse eet- en drinkgelegenheden in de Afrikaanderwijk, of bij onze pop-up merchandise shop in de Martinus Steijnstraat. Er staat een plattegrond in met de locaties van de muurschilderingen en achtergrond informatie over de makers ervan. Je kan het paspoort dus gebruiken als gids, en als aandenken aan jouw reis door de Afrikaanderwijk!
  • POP-UP SHOP: In samenwerking met de Rotterdamse streetwear-koningen van Banlieue is er opnieuw een exclusieve POW! WOW! Rotterdam merchandise-lijn ontworpen. Aan de Martinus Steijnstraat 12 vind je alles wat daarin te vinden is, zolang de voorraad strekt.
  • LA KARAVANA: Aan de Martinus Steijnstraat 12 staat ook de dubbeldekker bus genaamd La Karavana geparkeerd, die dankzij Tymon de Laat een hele nieuwe look krijgt. Je kan Tymon hier nog de hele week aan het werk zien!
  • DO IT YOURSELF: Op het cirkelvormige speelplein achter de Riebeekstraat heeft illustrator en street artist Martje Rullens alias oxenmystic een tekening in lijnen gemaakt. De in Rotterdam wonende Vlaamse heeft de inkleuring hiervan bewust leeggelaten, met het idee dat deze door iedereen in de buurt ingekleurd kan worden. Jong of oud, het maakt niet uit, als jij zin hebt om Martje mee te helpen en deze enorme kleurplaat een eigen draai te geven, ben je van harte welkom. Wij regelen het krijt, jij hoeft enkel je inspiratie mee te nemen!
Oxenmystic at work | Photo by Martine Kiers

Dit is er op zondag 13 september allemaal te doen:

  • MURAL ART: De kunstenaars die de hele week aan hun muurschildering gewerkt hebben zijn klaar, of leggen op zondag de laatste hand aan hun werk. Je kan het dus eindelijk in volle glorie bekijken, met je gratis POW! WOW! paspoort of de Rewriters app voor iOS en Android in de hand als je gids!
  • 20 VANS 30 CANS: Ze staan wat verder van elkaar gespreid opgesteld dan voorheen, maar de busjes, campers en vrachtwagens van 20 VANS 30 CANS zijn weer van de partij! Tot 19:00 uur ’s avonds kun je in het Afrikaanderpark zien hoe deze voertuigen door tientallen kunstenaars ter plekke onder handen worden genomen. Het belooft weer een kleurrijk spektakel te worden!
  • MOVE AROUND SOUND: Een muziekpodium is er dit jaar weliswaar niet, maar dankzij de fietsende soundsystems van Move Around Sound worden diverse plekken op zondag toch nog verrast met wat dansbare tunes door deze mobiele DJ’s!
  • AFRIKAANDERPARK FOOD COURT: Van 12:00 tot 21:00 uur is het Afrikaanderpark voor je geopend en staan er diverse food trucks en barretjes voor je klaar om je van smakelijkheid en gezelligheid te voorzien, allemaal op gepaste afstand en volgens de RIVM-richtlijnen.
  • LA KARAVANA, INFO & MERCHANDISE: De door Tymon de Laat vers geverfde dubbeldekker verhuist naar de rand van het park, waar deze van 12:00 tot 21:00u dienst doet als infopunt, verstrekker van het gratis POW! WOW! paspoort, en merchandise shop! Zien we je daar?

Gedurende de week worden er ook enkele wandeltours gegeven, en is er in een aantal leegstaande huizen de pop-up expositie 55×5 opgezet. Vanwege de coronacrisis is toegang tot deze onderdelen echter beperkt, en hebben wij met inschrijvingen moeten werken. Die zitten inmiddels vol, maar je kunt de agenda’s direct online checken, mochten er door annuleringen alsnog plaatsen vrijkomen:

Kun je er deze week ondanks alles toch niet bij zijn? Een dagelijks overzicht van wat er allemaal gebeurt zie je elke avond om 21:00 uur in de POW! WOW! Daily video reports. De muurschilderingen zelf blijven bovendien nog jarenlang staan, dus bezoek vooral de Afrikaanderwijk zodra je er tijd voor vindt!