HET #1 STREET ART FESTIVAL VAN DE WERELD KOMT TERUG NAAR DE MAASSTAD!

Na een succesvolle eerste editie in het Vierhavengebied in 2018 keert POW! WOW! op 15 september 2019 terug naar Rotterdam. Van het industriële Vierhavengebied in 2018 naar een multiculturele volksbuurt met een overvloed aan street art mogelijkheden: De Afrikaanderwijk.

’s Werelds bekendste street art festival begon ooit aan de randen van Hawaï, waar het grauwe buitenwijken transformeerde tot een geliefde open air gallery. De street art transformeerde niet alleen de muren, maar ook de moraal van de mensen die er woonden. Na een aantal succesvolle edities op het eiland, breidde POW! WOW! zich uit naar locaties als Los Angeles, Taiwan, Hong Kong, Japan en Guam. “Het is echt uitgegroeid tot een street art-fenomeen”, aldus Dave Vanderheijden, festivaldirecteur van POW! WOW! Rotterdam. “Vorig jaar hebben we in het Vierhavengebied de eerste Europese editie kunnen organiseren. Daar werd toen zo enthousiast op gereageerd, dat we er alles aan doen om die positieve lijn dit jaar naar de Afrikaanderwijk door te trekken!”

“Vorig jaar hebben we in het Vierhavengebied de eerste Europese editie kunnen organiseren. Daar werd toen zo enthousiast op gereageerd, dat we er alles aan doen om die positieve lijn dit jaar naar de Afrikaanderwijk door te trekken!”

-Dave Vanderheijden (festivaldirecteur)

van GRIJS BETON naar KLEURRIJKE KUNST

Diverse muren en gebouwen in de Afrikaanderwijk vormen het decor van een ware street art transformatie. Meer dan 10 kunstenaars zullen gedurende een week in de Afrikaanderwijk unieke kunstwerken maken, met als finale de onthullingen tijdens het festival op 15 september. POW! WOW! Rotterdam kent dus veel street art, waar festivalbezoekers naar kunnen kijken terwijl het gemaakt wordt. Maar er is ook live muziek, speciale tentoonstellingen in diverse gebouwen in de Afrikaanderwijk, het 20 VANS 30 CANS evenement, waarbij een serie busjes beschilderd wordt, en nog veel meer. Alle onderdelen van het festival zijn gratis bij te wonen rondom het Afrikaanderplein waar grijs beton en saaie gebouwen zullen veranderen in kleurrijke kunst, waar de bewoners nog lang van zullen meeprofiteren.

KUNSTENAARS VAN OVER HEEL DE WERELD komen NAAR ROTTERDAM

Vanuit het Afrikaanderplein vertrekken de hele dag gratis begeleide tours. Te voet gaan we door het gebied om werken van wereldberoemde kunstenaars te zien. We zien o.a. werken van de Schotse SMUG, het Nederlandse duo TELMO MIEL en de Hawaïaanse WOES. Op 15 september komen er in totaal 50 kunstenaars naar de Afrikaanderwijk, die de wijk samen een nieuw gezicht geven. Maar dat is niet alles!

EEN MUZIEK LINE-UP VAN FORMAAT

Naast het street art programma zal POW! WOW! Rotterdam een sterke muziek line-up hebben. De ambitieuze jonge rapper SNELLE, bewees met een legendarische 101Barz sessie vol slimme teksten al over ‘meer persoonlijkheid in zijn bovenlip’ te beschikken dan menig concurrent in het geheel heeft. ZWANGERE GUY oftewel Gorik van Oudheusden, is een van de grootheden in de Belgische hiphopscene. Zijn persoonlijke teksten, gecombineerd met een flinke dosis humor, hebben ervoor gezorgd dat ook Nederland aan zijn voeten ligt. De eveneens Belgische COELY zal ook optreden in de Afrikaanderwijk. Na de lovende kritieken op haar energieke optreden tijdens North Sea Jazz, wordt ernaar uitgekeken haar opnieuw in Rotterdam te mogen ontvangen! Het volledige muziekprogramma zal de aankomende weken bekend worden gemaakt.