POW! WOW! Rotterdam genomineerd voor Beste Publieksevenement!

Zepha aan het werk tijdens POW! WOW! Rotterdam 2018

Het internationale street art festival POW! WOW! beleefde vorig jaar de eerste Europese editie in het M4H gebied in Rotterdam. De tweede editie volgt in september, maar voordat het zover is, wordt op 14 maart tijdens het 5e Nationaal Congres Evenementen in Deventer de winnaar van het Beste Publieksevenement gekozen. De vakjury die de prijs uitreikt richt zich hierbij op inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad. En POW! WOW! Rotterdam is genomineerd voor deze prestigieuze prijs! 

“We zijn trots dat een nieuw festival op landelijke erkenning mag rekenen”, reageert festivaldirecteur Dave Vanderheijden opgetogen. “Dit is een bevestiging voor ons hele team dat we de juiste weg ingeslagen zijn, en motiveert ons om van de volgende editie een nog mooier feest voor iedereen te maken!”

Voorgaande editie

In 2018 was het Vierhavensgebied in Rotterdam in de ban van street art van de beste kunstenaars uit het binnen- en buitenland. Het gevarieerde festivalpubliek genoot in de stralende zon naast kunst ook van sport, street food en live hiphop acts op het buitenpodium. POW! WOW! Rotterdam is een uniek street culture festival in Rotterdam. Het draagt bij aan de internationale exposure van Rotterdam als cultuurstad, komt tegemoet in een behoefte van jongeren én ouderen en biedt straatkunstenaars een podium. In de realisatie van het festival benut POW! WOW! Rotterdam zoveel mogelijk de kracht van lokale ondernemers en andere culturele samenwerkingspartners. 

Burgemeester Aboutaleb reikt de prijs uit aan Linda Post van The Talk of The Town, Peter van Wingerden van The Floating Farm en Dave VanderHeijden, festivaldirecteur van POW! WOW! Rotterdam.

POW! WOW! Rotterdam 2018 werd eerder al beloond met de Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent, als onderdeel van het Merwe-Vierhavensgebied. “Merwe-Vierhavens is een bloeiend, innovatief, rauw en ondernemend gebied. Dat bruist dankzij de mensen die er wonen, werken en innoveren. Die de leegstaande loodsen gebruiken om te experimenteren met nieuwe producten of processen. Die er nieuwe technologieën uitdenken, testen en toepassen en samen het gebied op de kaart zetten als dé proeftuin en etalage van de nieuwe economie,” aldus de jury.

Street art in rotterdam

POW! WOW! Rotterdam sluit aan bij een lange historie op het gebied van graffiti en street art in Rotterdam. Uit onderzoek blijkt dat street art in Rotterdam een meerwaarde heeft ten opzichte van het huidige culturele aanbod, dat het bijdraagt aan het gevoel van veiligheid in de wijk door bewoners en een economische meerwaarde kent voor lokale ondernemers. Op 14 en 15 september 2019 vindt de tweede editie van POW! WOW! Rotterdam plaats in Rotterdam Zuid.