Unieke collabo’s, weekprogramma en meer!

POW! WOW! Rotterdam heeft een hele hoop mooi nieuws. Voor jong én oud, street art-liefhebbers en spoken word-fanaten, kunstenaars én liefhebbers van verrassingen. De organisatie maakt bekend dat drie kunstenaars samen aan de slag gaan voor een uniek kunstwerk in de Afrikaanderwijk, komt met een merchandise-lijn én kondigt het complete weekprogramma vol moois aan. Van 8 tot 15 september verandert de Afrikaanderwijk in één grote potpourri van kunst, muziek, spoken word en sport.

Unieke samenwerking: Telmo Miel X Smug

Het Rotterdamse kunstenaarsduo Telmo Miel en de Schotse Smug waren al aangekondigd in de line-up van kunstenaars die de muren onder handen gaan nemen tijdens POW! WOW! Rotterdam, maar nu maakt de organisatie bekend dat deze twee grote namen samen gaan werken aan muurschildering! Telmo Miel en Smug zijn van 8 tot 15 september gezamenlijk aan het werk te zien op de hoek van de Hillestraat en de Hillelaan, recht tegenover metrostation Rijnhaven. Alle precieze locaties van de muurschilderingen zijn te vinden op de kaart die vanaf 5 september te vinden is op de website van het festival en gratis fysiek is te verkrijgen in de huidige uitgave van de Uitagenda Rotterdam.

Activiteiten gedurende de POW! WOW!-week

POW! WOW! Rotterdam sluit af met de festivaldag op zondag 15 september, maar in de week voorafgaand aan het festival worden er in de Afrikaanderwijk veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Enkele hoogtepunten? De officiële opening op 8 september, de dag dat de kunstenaars beginnen aan hun muurschilderingen, met ook de opening van de Perishable Rush-expositie in Galerie NIFFO die de hele week openblijft. Op dinsdag 10 september staat een avondwandeling gepland waarin deelnemers de voortgang van de kunstenaars kunnen zien op een andere manier. Op 11 september is er een gesprek tussen Jasper Wong, de directeur van POW! WOW! Worldwide en POW! WOW! Rotterdam-designer Jaap van der Doelen; over het belang van street art en het ontstaan van POW! WOW! als festival. Op de donderdag is er een spoken word-programma in Het Gemaal Op Zuid en op vrijdag kunnen dansliefhebbers terecht in ‘t Klooster. Het hele weekprogramma is vanaf nu hier te vinden.

Merchandiselijn met Banlieue en 47

Wil je je helemaal in POW! WOW! Rotterdam-sferen kunnen hijsen? Dat kan dit jaar met de merchandise-lijn die het festival uitbrengt met twee kledingpartners. Het Rotterdamse streetwear-merk Banlieue brengt een gelimiteerde crewneck (€ 50,-) en een gelimiteerd t-shirt (€ 30,-) uit, die vanaf 9 september exclusief verkocht worden in de Afrikaanderwijk. Er zal ook een gelimiteerde snapback-cap (€ 30,-) verschijnen in samenwerking met 47. Deze hoogwaardige cap bevat naast geborduurde logo’s van het festival en het merk ook het woord ‘Rotterdam’. Ideaal om de Havenstad te representen en je liefde voor POW! WOW! uit te dragen! Het adres van de exclusieve pop-up shop is Martinus Steijnstraat 12, waar eveneens de HQ van de organisatie tijdelijk is gevestigd. De merchandise is daar te koop van 9 tot en met 14 september, op werkdagen tussen 10:00 en 18:00 en op zaterdag tussen 12:00 en 18:00. De rest is tijdens het festival te koop op het Afrikaanderplein. Let op: pin only!

Exclusieve POW! WOW! Rotterdam-spuitbus

In samenwerking met Montana Cans komt er in gelimiteerde oplage een speciale spuitbus op de markt, waarop het POW! WOW! Rotterdam-logo prijkt. De spuitbus is uitgevoerd in metallic groen. Tof voor kunstenaars om helemaal leeg te spuiten of gewoon als mooie acessoire voor in huis. Dit is de meest unieke herinnering die je fysiek kunt krijgen aan POW! WOW! Rotterdam. De rest van je herinneringen moet je zelf komen maken tijdens het festival! De spuitbus is net als alle andere merchandise vanaf maandag 9 september voor € 10,- in de POW! WOW! pop-up shop aan de Martinus Steijnstraat 12. Let op: pin only!

Extra, extra: pop-up musea vol verrassingen!

Wie denkt dat het festivalterrein en de nieuwe street art-route alles is dat POW! WOW! Rotterdam overneemt, zit fout. In de Botanische Tuin Afrikaanderwijk, die grenst aan het festivalterrein, houdt interventiekunstenaar Slinkachu een expositie. En als coole extra’s toveren we in samenwerking met diverse kunstenaars en andere partijen diverse leegstaande huizen in de wijk om tot tijdelijke pop-up musea. Op 15 september sta je in elk huis verbaasd over wat je tegenkomt aan moois. De adressen zijn Pretorialaan 131, Hilledijk 105B, Hilledijk 155 en Hilledijk 151 en de namen van de huizen zijn Ox Alien & Friends, Shutter Hub, YouHood Rotterdam en Test Zone. Wat waar gevestigd zit, mag je zelf gaan ontdekken; en wie op zijn ontdekkingsreis de Tik Toy Tuin vindt, krijgt bonuspunten!